Algonix

Kako deluje?

S pomočjo elektrod in elektrolitskega gela, se na obravnavanem delu telesa sklene električni krogotok, podoben toku našega telesa. Računalnik odčita stanje (energijski primanjkljaj), obdela informacije (jih primerja z že vnaprej vnesenimi algoritmi) in pošlje odgovor v obliki stimulacije Računalnik neprestano meri in analizira odziv telesa, sproti določa najbolj učinkovit način prenosa energije in prilagaja terapijo individualnim potrebam.

Algonix ima sposobnost doseči najbolj natančne meritve med bioimpedanco in feedbackom, ter ju primerja z algoritmom umetne inteligence.

Mikrotok:

Stimulacija z mikrotokovi  se imenuje biostimulacija oz. bioelektrična terapija, ker lahko stimulira fiziološke procese v celicah. Cheng in Alt (1982) sta preverjala vplive električnih tokov različne jakosti na  ključne spremenljivke v procesu zdravljenja z elektroterapijo na osnovi mikrotokov. Proizvodnja celične energije se je povečala za približno 500 %, prenos aminokislin pa za 30-40 %.

Pri povečanju jakosti tokov do miliamperskega nivoja se je proizvodnja celične energije ustavila, sinteza aminokislin pa zmanjšala za 20-73 %. Ti poskusi kažejo, da visoki tokovi spodbujajo procese samozdravljenja, mikrotokovi pa jih še spodbujajo.

Nadaljnje raziskave na posamičnih tkivih oz. celičnih kulturah so pokazale, da medcelična stopnja proizvodnja energije, sinteza beljakovin in DNK reakcija narastejo kot direktni rezultat elektro-stimulacije človeškega fibroblasta.

Sestavljata jo nadzorna plošča in računalnik, ki lahko komunicira s tkivom in živčnim sistemom na podlagi vodenega programa AI. Skozi zapleteno analizo se ugotovijo predeli z nezadostno energijo, ponovno pa se vzpostavi njihovo naravno fiziološko ravnovesje. Metoda Algonix podjetja Medilab temelji na ponovnem vzpostavljanju bioelektričnega potenciala naših telesnih celic. Ta metoda ne posega v naš celični sistem in ga ne stimulira prekomerno, ampak le pomaga telesu, da pospeši svoje naravne procese zdravljenja.

Obravnava z aparatom Algonix je stimulacija akupunkturnih točk s pomočjo računalnika. Povezuje spoznanja tradicionalne kitajske medicine z umetno inteligenco moderne znanosti. Metoda pomaga telesu, da pospeši svoje naravne procese zdravljenja, vendar ne posega invazivno v naš celični sistem.

Obravnava je primerna za ljudi z:

Klienti običajno že po prvi obravnavi čutijo zmanjšanje težav. Pri akutnih neugodjih ali svežih poškodbah je potrebnih 3-5 obravnav, pri kroničnih težavah pa 6-10 obravnav za popolno odpravo težav.

Obravnava z Algonix aparatom je popolnoma neboleče, preprosto in hitro. V povprečju traja 20 – 30 minut, čas pa se s količino obravnav zmanjšuje, saj se učinki kopičijo. Algonix nima nikakršnih negativnih stranskih učinkov in odpravi večino posledic poškodb ali fizičnih težav, poleg tega pa lahko zmanjšuje potrebo po uporabi zdravil.

Algonix metodo je zelo priporočljivo kombinirati z manualnimi  tehnikami, saj kombinacija privede do najboljših rezultatov za klienta.

Algonix terapija ni primerna za nosečnice in za osebe s srčnim spodbujevalnikom!