Kineziotaping ali terapevtsko lepljenje trakov

Kako deluje?

Kineziotaping pomaga pri odpravljanju veliko težav, izjemno uspešen pa je pri zmanjševanju neugodja in krajšanju časa rehabilitacije. Kinezio trakovom so zelo hvaležni športniki, ki morajo poškodbo hitro odpraviti in nadaljevati s treningi ali tekmami. Tehnika poleg zmanjševanja neugodja in vnetij pomaga utrujenim mišicam in daje podporo sklepom.

Terapija poteka tako, da vam terapevt namesti elastične samolepilne trakove, ki sproščajo mišično napetost, izboljšajo limfni obtok in prekrvavitev. Prisotnost trakov ne zavira ali onemogoča vašega gibanja.

Kineziotaping se uporablja za mnogo težav in sicer pri:

Kineziotaping je tehnika, ki temelji na telesu lastnem naravnem procesu zdravljenja. Učinkovitost takega načina zdravljenja se kaže z aktivacijo nevrološkega in cirkulacijskega sistema. Ta metoda v bistvu izhaja iz znanosti kineziologija, od tod tudi ime “Kinesio”. Mišice niso namenjene zgolj za gibanje telesa, ampak tudi za nadzor pretoka venskih in limfnih sokov, nadzor telesne temperature, itd. Zato nepravilno delovanje mišic povzroča različne vrste simptomov.

Kineziotaping lahko uporabljamo samostojno ali v kombinaciji z drugimi terapijami.