O nas

V našem studiu izvajamo več vrst obravnav: z aparatom Algonix, Emmett tehniko, obravnavamo brazgotine po metodi MSTR, manualne tehnike, refleksno masažo stopal, masažo hrbta, po pogovoru kombiniramo z Biotoplotno terapijo (BSM), po potrebi se poslužujemo tudi kineziotapinga.

Za izbiro obravnave se dogovorimo ob prvem obisku, število obiskov in kombiniranje z ostalimi tehnikami pa se dogovarjamo sproti in prilagodimo trenutnemu stanju in željam posameznika oz. odziva na prejšnjo obravnavo. Na podlagi programa stranko naučimo najučinkovitejšega načina za povrnitev v zdrav način življenja ter ji svetujemo, kako naj to stanje vzdržuje. Po končanem sklopu obravnav priporočamo mesečno vzdrževanje stanja (na 4-6 tednov).

Število obravnav je odvisno od stanja posameznika (akutne/kronične težave), starosti, prisotnih poškodb, predhodnih operacij, fizične kondicije, poklica, ki ga opravlja, morebitne nosečnost, najbolj optimalno pa je med 3 in 6 obravnavami. Najbolj učinkovite in hitri rezultati so pri svežih poškodbah in neugodjih (2-5 obravnav), zato priporočamo čimprejšnji obisk.

Obravnava vključuje tudi svetovanje za vzdrževanje stanja (priporočimo vaje ter dopolnilne dejavnosti, ki se lahko izvajajo doma) ter napotke ob ponovnem pojavu nelagodja.

O manualnih obravnavah pomišljamo šele, ko začne neugodje in zmanjšana storilnost vplivati na kvaliteto našega življenja. Takrat se zavemo pravega pomena zdravja. S preventivnimi obravnavami lahko preprečimo marsikatero nelagodno stanje ter prispevamo k veliko boljšemu počutju.