Emmett tehnika

Kako deluje?

Emmett tehnika uporablja kožo kot nekakšen zaslon na dotik, izredno občutljivo, zato za aktivacijo potrebuje le rahel dotik. Rahel dotik s prstom na funkcijsko tipko in tako se vam odpre želena aplikacija. Podobno reagira tudi naše telo ob aktivaciji specifičnih Emmett točk.
Emmett tehnika uporablja direktne impulze na mišice in kite, preko fascije. Živčni sistem vodi preko stimulacije fascije v možgane, ki prenesejo korigirane informacije na ta način se lahko odpravijo blokade, tako telo lahko v najkrajšem času zopet vzpostavi ravnovesje. Rezultat je navadno takoj občuten oz. viden s pozitivnim odzivom telesa.

Tehnika EMMETT je posebna oblika telesne obravnave. Izvaja se jo z lahnim pritiskom prstov na specifične točke, poznane kot ‘Emmett točke’. Te točke niso enake tradicionalnim energijskim/trigger točkam ali akupresurnim točkam ali katerimkoli drugim točkam, ki so opisane v drugih terapijah. Pritisk, ki je potreben za stimulacijo EMMETT točk ni nujno čvrst ali boleč. Za izrek ‘Brez bolečine ni uspeha’ v filozofiji tehnike EMMETT ni prostora.

Kako izgleda Emmett tretma?
  • Klient lahko sedi, stoji ali leži
  • Lahko se izvaja kot samostojna obravnava ali v kombinaciji z drugimi tehnikami
  • Izvaja se direktno na koži ali preko obleke
  • Tretma traja od 10 do 30 minut, če je tehnika EMMETT uporabljena samostojno; če je kombinirana s sproščujočo masažo ali drugimi tehnikami pa lahko traja tudi dlje časa (do 55 minut).