Emmett tehnika

Kako deluje?

Emmett tehnika uporablja kožo kot nekakšen zaslon na dotik, izredno občutljivo, zato za aktivacijo potrebuje le rahel dotik. Rahel dotik s prstom na funkcijsko tipko in tako se vam odpre želena aplikacija. Podobno reagira tudi naše telo ob aktivaciji specifičnih Emmett točk.
Emmett tehnika uporablja direktne impulze na mišice in kite, preko fascije. Živčni sistem vodi preko stimulacije fascije v možgane, ki prenesejo korigirane informacije na ta način se lahko odpravijo blokade, tako telo lahko v najkrajšem času zopet vzpostavi ravnovesje. Rezultat je navadno takoj občuten oz. viden s pozitivnim odzivom telesa.

Tehnika EMMETT je posebna oblika telesne obravnave. Izvaja se jo z lahnim pritiskom prstov na specifične točke, poznane kot ‘Emmett točke’. Te točke niso enake tradicionalnim energijskim/trigger točkam ali akupresurnim točkam ali katerimkoli drugim točkam, ki so opisane v drugih terapijah. Pritisk, ki je potreben za stimulacijo EMMETT točk ni nujno čvrst ali boleč. Za izrek ‘Brez bolečine ni uspeha’ v filozofiji tehnike EMMETT ni prostora.

Kako izgleda Emmett tretma?